Vragen? Bel Chayenna

Blog

Mohamed: “Wat is er beter dan werk doen dat je leuk vindt met mensen die je leuk vindt?”
Home » Blog » Mohamed: “Wat is er beter dan werk doen dat je leuk vindt met mensen die je leuk vindt?”
12 dec, 2023

Mohamed is in de zomer van 2022 als weger/menger begonnen bij LelyPharma. Na een lange zoektocht is hij blij dat hij nu een baan heeft die goed bij hem past. Waarom het werken bij LelyPharma zo goed bij Mohamed past, lees je in dit artikel.

Bijzonder werk

“Ik kwam hier werken via een uitzendbureau. Ik wist dat het een farmaceutisch bedrijf zou zijn en dat sprak me aan. Wat dit werk voor mij bijzonder maakt, is dat je ziet wat je daadwerkelijk aan het maken bent. Ik vraag me vaak af waarvoor een bepaald medicijn nodig is. En dan besef ik: goh, het begint bij mij. Ik maak de eerste stap zodat die mensen of dieren geholpen kunnen worden. Ik zie alle grondstoffen en weeg ze goed af, zodat de producten ook echt goed zijn.”

Fijne collega’s

“Toen ik hier kwam werken was iedereen heel warm en welkom. De collega’s zijn allemaal top. Ik weet dat ik op ze kan rekenen en dat ik bij ze terecht kan als ik hulp nodig heb. Er is een fijne sfeer, we kunnen altijd lachen. De sfeer is professioneel maar toch vriendschappelijk, ze zijn mijn collega’s maar ik zou ze ook kunnen zien als vrienden. Wat is er mooier dan werk hebben dat je leuk vindt met mensen die je leuk vindt?”

Het werk als menger/weger

“Mengen is veel fysiek werk, je werkt namelijk met zakken van grondstoffen die vaak ongeveer 20 kilo wegen. Maar je wordt er handig mee en je leert goed om de zwaartekracht in je voordeel te gebruiken. Als weger werk je met mengvaten die iets minder zwaar zijn en heb je ondersteuning van een machine. De werkdruk is goed te doen als je je best doet en het serieus neemt. Er is altijd genoeg te doen waardoor je lekker bezig bent, de dagen vliegen voorbij.”

Waardering in het werk

“Ik voel me als medewerker bij LelyPharma ook echt gewaardeerd. Ik doe altijd mijn best en dat wordt hier ook gezien. Mijn doel is om het zo ver mogelijk te schoppen. Ik wil alles kunnen beheersen, zodat mensen met een probleem naar mij toe kunnen komen en dat ik het dan voor ze kan oplossen. Als je wilt doorgroeien heb je bepaalde kennis nodig. En als ik die dingen weet, kom ik sneller waar ik wil zijn. Daarom ben ik heel gemotiveerd om te blijven leren. Een vervolgstap kan operator zijn en misschien zou ik uiteindelijk wel op kantoor willen werken.”

Fijne werktijden

“Het is fijn dat we geen ploegendiensten hebben. We beginnen om 8.00 uur en zijn om 16.45 vrij. Ik vind het fijn om rond 17.00 thuis te kunnen zijn en nog veel tijd over te hebben in de dag. De dagen bij LelyPharma zijn goed vol te houden, mede omdat we drie pauzes hebben. Daardoor zijn de werkblokken kleiner en heb je alweer pauze voordat je het doorhebt.”

De leukste feesten

“De bedrijfsfeesten van LelyPharma zijn echt top. Vorig jaar hadden we een groot feest voor de opening van unit 3 en ik heb nog nooit zo’n leuk bedrijfsfeest gehad. Het was een beetje zoals een gala: iedereen was netjes gekleed, klanten werden ook uitgenodigd en de organisatie had alles goed geregeld. Daardoor voelde het heel bijzonder.”

Terugblik

“Vanaf het moment dat ik ging studeren, heb ik lang gezocht naar wat ik wilde doen. Op een gegeven moment kwam ik er achter dat mijn interesses vooral bij biologie en scheikunde liggen. Ik ben nu op een plek waar ik gelukkiger dan ooit ben.”

weger / menger

Uitgelichte vacatures