Vragen? Bel Chayenna

Blog

5 redenen om niét als Schoonmaker Productie te werken
Home » Blog » 5 redenen om niét als Schoonmaker Productie te werken
4 jun, 2024

Misschien denk je: waarom schrijven jullie nou een blog met redenen om niet in de productie te werken als schoonmaker? Nou dat leggen we je uit. Werken in de productie heeft namelijk soms best een slecht imago, helemaal als schoonmaker. En dat snappen we, want er zijn ook genoeg dingen die níet leuk zijn. Maar dan hebben we het niet over werken bij LelyPharma, want dat is toch net een tikkeltje anders dan de ‘standaard’ schoonmaakbanen.

1 Onregelmatige diensten

Als schoonmaker in de productie ken je het wel: werken in de avondenuren wanneer iedereen lekker naar huis gaat of in de vroege ochtend voordat iedereen uitgeslapen heeft. Nou, bij LelyPharma werkt dit anders. Hier werk je – ook als schoonmaker – gewoon van 08:00 uur tot 16:45 uur. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden dat je tijd hebt voor je gezin, familie, vrienden en hobby’s. 

2 Niet gewaardeerd worden door het team

Helaas is dit een veelvoorkomend gevoel van schoonmakers in de productie. Medewerkers en leidinggevenden die operationeel bezig zijn, hebben alleen focus voor het proces en eindproduct. Schoonmakers zien ze als bijzaak en kijken in sommige gevallen zelfs op ze neer. Wij begrijpen dat zonder jullie het proces niet kan draaien en we niet de kwaliteit kunnen garanderen die we willen. Schone ruimtes, machines en werkplekken zijn cruciaal in de productie, al helemaal in die van ons waar we werken met medicijnen voor mens en dier. En ja, ook bij ons kan het soms door de drukte erbij inschieten om onze spullen netjes in de spoelbakken te leggen en worden deze soms uit haast erin gegooid, maar we respecteren iedereen – ook jullie.

3 Geen ruimte voor inbreng op verbeteringen

Schoonmaker: “Hoi leidinggevende, ik zie kansen om het schoonmaakproces te verbeteren. Heb je tijd om hier over te kletsen?” Leidinggevende: “Nee, daar ga jij niet over. Zorg er maar voor dat je je werk doet, dan doen wij de rest.” Oké, dit is misschien erg uitvergroot, maar het gaat wel vaak zo. Schoonmakers krijgen niet de ruimte om mee te denken met processen en verbeteringen. Omdat wij vinden dat iedereen wel deze ruimte moet krijgen, waarderen we je mening. Zie jij kansen om onze processen te optimaliseren? Laat je stem vooral horen! 

4 Weinig doorgroeimogelijkheden

Eenmaal ingestroomd als schoonmaker: altijd schoonmaker. Of toch niet? Nee, bij ons niet! Heb jij ambities binnen onze organisatie? Dan gaan we graag met je in gesprek. Zie jij jezelf ook in de productie werken? Of pak je graag meerdere taken binnen de schoonmaak op? Dat kan. We zetten samen de stappen uit en stellen een plan op. 

5 Keihard werken

Dit is een vooroordeel die we dit keer niet kunnen weerleggen. Want ook bij LelyPharma is het hard werken. Wil je graag gespierde armen en een goede conditie? Dan hoef je niet naar de sportschool als je bij ons werkt als schoonmaker. Jij bent er namelijk voor verantwoordelijk dat onze machines en productieruimtes schoon zijn. Dit betekent dat je ook de plafonds en wanden moet schoonmaken. Daarbij ben je de hele dag lekker bezig en blijf je in beweging. Scheelt het je in ieder geval wel een sportschoolabonnement ;-). 

Wil jij werken als Schoonmaker Productie bij LelyPharma? Bekijk hier de volledige vacature of klik hier om direct te solliciteren.

Twee werknemers die lachen

Uitgelichte vacatures